Шпакловка гипсокартон и боядисване в Банско

Майстор за окачени тавани и скрито осветление в Банско

Шпакловка гипсокартон и боядисване в Банско. Как правилно да се шпакловат стените трябва да е известно на всички, които са решили да предприемат ремонт на апартамента сами. 

На първо място е необходимо да се придобият необходимите материали и инструменти, а именно самата шпакловка, голяма и малка шпатула (първата – от 20 см, втората – до 10 см), грунд, контейнер за шпакловка, бормашина със специална дюза (разбъркайте шпакловката до нямаше бучки). 

Телефон : 087 830 2306

Преди да замажете стените, трябва да вземете решение за вида шпакловка. Днес се продават сухи шпакловки, които преди употреба трябва да се разреждат с вода (тук ви е необходима бормашина с дюза), акрилни шпакловки за външни работи и готови маслени лепила (на базата на изсушаващо масло) шпакловки. 

Шпакловка гипсокартон и боядисване в Банско
Шпакловка гипсокартон и боядисване в Банско

Сухите смеси са най-търсени, защото са по-евтини, по-лесни за използване и по-екологични. За стените обаче


Майстор за финна шпакловка и шкурене в Банско

Измазването на стените със собствени ръце трябва да се предшества от грундиране на стените – преди шпакловка на стените върху тях се нанася тънък слой грунд. 

Грундът ще предпази стените от мухъл и плесен. За да може шпакловката да се държи по-добре и да не се напука в бъдеще, можете да залепите серпянка (специална мрежа за боядисване на рула) на стената.

 След такава подготовка на повърхността можете да започнете да шпакловате стените със собствените си ръце. За да направите това, вземете две шпатули – малка и голяма. 

Шпакловка гипсокартон и боядисване в Банско цени

С малка шпатула шпакловката се нанася върху голяма шпатула, а с голяма шпатула се разпределя равномерно по стената и се изравнява, докато голямата шпатула трябва да се държи под ъгъл от 45 градуса спрямо стената.

 След това излишният пълнител се отстранява с празна мистрия. Преди да замажете стените с втори слой, трябва да оставите първия слой шпакловка да изсъхне напълно и да го избършете с мрежа или фина шкурка. 

Цени за шпакловка в Банско на кв м

Някои експерти препоръчват да се грундира отново стената между слоевете шпакловка, но тук изборът е ваш. По правило първият слой с дебелина до 5 мм се нанася със стартова шпакловка, а вторият слой се нанася с довършителна шпакловка и дебелината на този слой трябва да бъде 1-3 мм, не повече. 


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в Банско

Вторият слой, също като първия, трябва да се шлайфа и да се търка с фина шкурка или мрежа. Направи си сам шпакловане на стени не е твърде трудно, но не бива да мислите, че след като сте шпакловали стената, сте станали специалист и сега знаете добре как да шпакловате стените. 

Можете да станете добър мазач само след като натрупате малко опит и „вложите ръка“. И ако се съмнявате в способностите си на мазилка, по-добре поверете работата на професионален изпълнител. 


Шпакловка гипсокартон и боядисване в Банско

Няма да е трудно да го намерите на уебсайта ни. Този удобен портал също има собствена база от ремонтни компании и предоставя възможност за контакт с трети страни и изпълнители. 

Тук винаги ще намерите актуална полезна информация за ремонтите и цените, а също така можете да оставите заявка за ремонтни дейности.

Също така ще ви бъде полезно да научите как да шпакловате тавана на видео.

Шпакловка гипсокартон и боядисване в Банско

Телефон : 087 830 2306