Шпакловка гипсокартон и боядисване в Благоевград

Шпакловка гипсокартон и боядисване в Благоевград


Шпакловка гипсокартон и боядисване в Благоевград. Как да се шпаклова гипсокартон е важен въпрос за тези, които са решили да направят ремонт със собствените си ръце? Процесът на измазване на гипсокартон е малко по-различен от процеса на измазване на обикновен бетон или тухлена стена, което се обяснява с особеностите на материала.

Телефон: 087 830 2306

Тъй като гипсокартонът е положен на листове, между които има доста забележими шевове, преди да замажете гипсокартона по цялата му площ, е необходимо да започнете да запечатвате шевовете (фугите между листовете).

Шпакловка гипсокартон и боядисване в Благоевград
Шпакловка гипсокартон и боядисване в Благоевград

Шевовете се залепват със серпентина, запечатват се със специални смеси и след това се шлайфат внимателно. Последователността на работа е следната: по хода на шева се изрязва картон (само картон, не е необходимо да правите дълбоко рязане!)

Майстор за окачени тавани и скрито осветление в Благоевград

До ширината на армиращата лента (серпянката е специална лепилна мрежа от фибростъкло, продавана на рула). Разрезът трябва да се навлажни с вода, след което картонът се вдига с нож и се отстранява. На някои места картонът ще бъде трудно да се отстрани, такива места ще трябва отново да се навлажняват с вода.

Използвайте парче груб шкурка, за да отстраните останалата хартия и след това гладко замажете гипсокартона. Всички горепосочени действия трябва да се извършват с няколко шева наведнъж – докато единият шев се намокри, ние почистваме другия от хартия.


Майстор за финна шпакловка и шкурене в Благоевград

Но не мокрете много шевове наведнъж, тъй като гипсът бързо абсорбира влагата и ще трябва да мокрите шевовете отново. След отстраняване на слоя хартия, всички почистени шевове трябва да се грундират.

Сега започваме да шпакловаме самия гипсокартон – нанасяме началната шпакловка със слой с дебелина до 5 мм.

Именно върху стартовата шпакловка е залепена серпянката. Това се прави по следния начин: серпянка се залепва към тортите на стартовата шпакловка, след което шевът се „изтегля“ с помощта на шпатула-мистрия.

Шпакловка гипсокартон и боядисване в Благоевград

Когато работите, не забравяйте за отворите от винтовете и други дефекти – те също трябва да бъдат шпакловани, така че тогава стената да е напълно равномерна.

След като първият слой шпакловка изсъхне, продължете с нанасянето на втория слой. За втори път е необходимо да се шпаклова гипсокартон, както всяка друга повърхност, с финишна шпакловка.

Не забравяйте да шпакловате и отвори от самонарезни винтове и други дефекти на листа, но не се препоръчва да нанасяте дебел слой шпакловка, не забравяйте, че след това стената ще трябва да бъде шлайфана.


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в Благоевград

След като шпакловката изсъхне напълно, те започват процеса на шлайфане на повърхността, шлайфането се извършва с пръчка, фин шмиргел и най-важното е да не се прекалява, така че вместо равна стена, да не се получи дупка на мястото на шева.

Тъй като гипсокартонът има равномерна гладка повърхност, не си струва да се замазва гипсокартон по цялата площ на листа – достатъчно е да се подравнят шевовете, както е описано по-горе и нанесете с валяк равномерен слой грунд по цялата повърхност.


Шпакловка, гипсокартон и боядисване в Благоевград

Въпреки цялата привидна простота на такава работа, само човек с определени умения в строителството може да се справи с нея. И ако не сте сигурни, че можете да замажете гипсокартона перфектно, по-добре е незабавно да се свържете с професионалистите, които няма да ви позволят да разрушите стената.

За да намерите добри специалисти, сега не е нужно да „търсите“ целия Интернет, да пътувате из града и да се обаждате на строителни фирми.

Боядисване на стени и тавани в Благоевград цена

И ако не сте сигурни, че можете да замажете гипсокартона перфектно, по-добре е незабавно да се свържете с професионалистите, които няма да ви позволят да разрушите стената. За да намерите добри специалисти, сега не е нужно да „търсите“ целия Интернет, да пътувате из града и да се обаждате на строителни фирми.

И ако не сте сигурни, че можете да замажете перфектно гипсокартона, по-добре е незабавно да се свържете с професионалистите, които няма да ви позволят да разрушите стената.

Шпакловка на стени и тавани в Благоевград цени на кв м

За да намерите добри специалисти, сега не е нужно да „търсите“ целия Интернет, да пътувате из града и да се обаждате на строителни фирми. Просто трябва да отидете на уебсайта гипсокартон.com, да оставите заявката си и професионалните строители сами ще се свържат с вас – просто трябва да изберете.