Шпакловка гипсокартон и боядисване в Симитли

Майстор за окачени тавани и скрито осветление в Симитли

Шпакловка гипсокартон и боядисване в Симитли. Какво е първо шпакловка или грунд? Вече отбелязахме по-горе, че преди да се нанесе шпакловъчната замазка, основата трябва да се грундира.

Всъщност можете да го грундирате, преди да нанесете какъвто и да е вид шпакловка, но ако в случая на цимент или акрил това не е задължително, тогава в случай на гипс се изисква грунд.

Телефон: 0878 30 23 06

Шпакловка гипсокартон и боядисване в Симитли


Като правило шпакловката се нанася вече върху изсъхналия слой мазилка и колкото и да е фино зърнеста, фракциите все още са достатъчно големи, за да се покажат през следващия слой шпакловка.

Шпакловка гипсокартон и боядисване в Симитли
Шпакловка гипсокартон и боядисване в Симитли

За висококачествени тапети или боядисване е необходимо да се увеличи площта на адхезия на шпакловката с допълнителен слой покритие, така че е необходим грунд.


Майстор за финна шпакловка и шкурене в Симитли

Освен това, в случай на гипсова шпакловка е важно да запомните, че гипсът е хигроскопичен материал и има способността да изтегля влагата от основата, като същевременно се разпада.

Грундът втвърдява повърхността, намалява абсорбцията и подобрява адхезивните свойства. Ако това не бъде направено, тогава първият слой шпакловка ще играе ролята на грундиращия слой, което ще повлияе на времето за изсъхване на слоевете и разхода на материал.


Добър майстор и бригада за шпакловка и гипсокартон в Симитли


Опитните строители препоръчват грундиране дори на начален слой шпакловка преди нанасяне на следващия, в този случай грундът увеличава адхезията между слоевете и подобрява качеството на шпакловката. Изчакайте, докато грундът изсъхне напълно, преди да нанесете втория слой.


Цена за шпакловка гипсокартон и боядисване в Симитли на кв.м.


Защо шпакловката се отлющва?

Оказва се, че след известно време на слоя шпакловка се появяват дефекти под формата на мехурчета. Причините могат да варират.

Нека разгледаме основните:
• Мръсни инструменти . За работа с шпакловки е по-добре да имате отделен контейнер, където разтворът ще се смесва.

Самите шпатули трябва да бъдат добре измити, за да се отстранят изсъхналите частици, тъй като те могат да оставят бразда и канали на повърхността, както и малки отломки, които случайно са попаднали в разтвора.

Добър майстор за шпакловка в Симитли


• Неправилно приготвен разтвор . Не всички шпакловки се продават готови за употреба, повечето трябва да се разреждат в съответствие с инструкциите. Ако процесът е нарушен, тогава разтворът ще бъде твърде тънък или твърде дебел.

За първото първоначално нанасяне масата трябва да се държи върху шпатулата, без да капе от нея, завършващият слой се нанася с разтвор, който е по-течен по консистенция.

Телефон: 0878 30 23 06